Меню
Your Cart

GA 5000 EAC

Електростатичният пистолет на фирма WAGNER от серията GА5000 ЕАС e предназначен за най-разнообразни сфери на индустрията – металообработване, мебелна промишленост, боядисване на пластмасови изделия, нанасяне на антикорозионни покрития и др.

С автоматичния електростатичен пистолет GA 5000 EAC,може да се постигне до 50% икономия на материал и 20% съкращаване на времето за нанасяне . Освен това той предлага широки възможности от гледна точка на идеален контрол на параметрите  в комбинация  с блока за управление EPG 5000.

Моделът се предлага във вариант  за боядисване със средно и високо налягане ( 60-90 бара и до 250 бара). В зависимост от конфигурацията на боядисваните детайли дюзата може да бъде кръгла ( да прави факел ) – за мрежести и тръбни изделия или плоска ( да прави метла ) – за по-едрогабаритни площи.

Задължително условие за получаване на електростатичния ефект са :
- материалът ( лак, грунд и пр. ), с който се работи да е електропроводим – минимум.150 килоома – максимум 1250 килоома
- боядисваният детайл, както и цялостното оборудване  задължително да са заземени

Геометрията на боядисваните детайли често изисква различни параметри на статичното поле. Тези рецептури  ( съотношение високо напрежение kV : ток μA ) се регулират от управляващия модул EPG 5000 .
С оглед максимална сигурност, заземяването на пистолета се контролира от генератора и при евентуалното му прекъсване високото напрежение автоматично изключва. Същевременно при прекалено доближаване на
пистолета до детайла ( без заземяване )  и създаването с това на евентуална възможност от искра и възпламеняване, високото напрежение рязко спада.

Технически характеристики на пистолет GА5000 ЕАС :
Максимално налягане на входящия въздух
8 бара
Максимално допустимо налягане на изхода
250 бара
Максимална температура на работния материал
50 °C
Поляритет
негативен
Високо напрежение
макс. 80 kV
Дължина
274 мм
Широшина74 мм
Височина135 мм

Напишете мнение

Лош Добър
Използвайки този уебсайт, вие давате разрешение за използване на бисквитки За повече информация!