Меню
Your Cart

КИРКОВО

Kирково ООД­­12 октомври 2021 г.

„Кирковo” ООД - основен доставчик на хидравлични и пневматични елементи на водещи производители на елeктро- и мотокари, селскостопански машини, сметосъбирачни машини, почистващи машини, кранове и др. за българския и международен пазар – въведе в експлоатация многокомпонентна смесителна и дозираща система 2K COMFORT на WAGNER за електростатично течно боядисване.WAGNER 2K COMFORT е електронно контролирано смесително и дозиращо устройство, подходящо за течни 2K, 3K и 4K материали, което може да работи с до 4 различни компонента.


В комбинация с електростатичната техника за течно боядисване на WAGNER използваемостта на материала рязко се увеличава (до 60-65% повече в сравнение с обикновеното въздушно боядисване), а времето за боядисване на детайлите, както и разходите за почистване и поддържане на бояджийските камери и пречиствателните съоръжения значително намаляват.


Системата гарантира перфектно качество на покритието в резултат на прецизното дозиране и смесване на използваните двукомпонентни материали, оптимизиране на производството, благодарение на значителните икономии на материал и повишаване на производствения капацитет на компанията.


Принцип на работа на 2K COMFORT :
Базовият материал тече непрекъснато, а ходът на клапана за дозиране на втвърдителя се управлява автоматично от дозиращата система AIS (Adaptive Injection System), която оптимизира количеството на впръскване и го адаптира постоянно към сменящите се дебити. Електронната настройка на съотношенията на смесване между компонент А и B може да се регулира от 0,1:1 до 50:1, с допустимо отклонение от заложеното съотношение до +/- 1%.


2K COMFORT позволява работа с :
-    До 25 цвята (компонент А)
-    До 10 втвърдителя (компонент В)
-    До 10 разтворителя (компонент С) – за промиване на системата и за дозиране
-    До 10 бр. компонент D

Инсталираната в „Кирковo” ООД система 2K COMFORT се състои от 11 мембранни помпи за ниско налягане DD10 и 1 мембранна помпа (Cobra buster pump), която генерира високо налягане. Тази система позволява работа с 5 различни основни цвята (компонент А) , 2 различни втвърдителя (компонент В)  и 2 разредителя (компонент С).
Системата може да се използва с до 4 пистолета.
Максимално работно налягане : до 250 бара.
До 100 рецепти за работа.

Основните предимства на системата WAGNER 2K Comfort :
✔ Подходяща за работа с 2К, 3К и 4К материали на основата на разтворители и вода, както и избираемо автоматично почистване с вода и/или разтворители
✔ Бърза и лесна смяна на цвят и автоматично промиване на системата
✔ Висока икономичност : намалено използване на материали (грунд, боя и разредител)
✔ Допринася за стриктното спазване нормите за ЛОС
✔ Малко износващи се части
✔ Интуитивен и лесен за използване контролен панел
✔ Документиране и съхранение на всички разходи за използваните материали

Първоначалните настройки и тестове бяха извършени с материалите на ДИКСИ ООД за антикорозионна защита и индустриални покрития. Благодарим сърдечно на колегите за съдействието по време на пуска на системата и обучението на персонала.


Използвайки този уебсайт, вие давате разрешение за използване на бисквитки За повече информация!