Меню
Your Cart

Машини за шпакловка

Най-гладките стени стават с машина за шпакловка Wagner

Без значение дали сте аматьор или майстор, все ви се е налагало да вземате участие при боядисването на стена. Най-малкото като наблюдател, ако сте наели бригада да го прави и се налага да хвърляте по едно око.

За да остане дълго боята и да бъде наситена и равномерна, повърхността, която се обработва с нея, трябва да бъде много добре подготвена. Това става чрез качествена шпакловка.

Шпакловането е последният финиш преди впръскването на боята. Целта на процеса е да изравни стената, така че тя да е максимално гладка и податлива на оцветяване. Шпакловката трябва да се прави много прецизно и да не надвишава 10 мм дебелина. Преди години процесът по шпакловане ставаше основно механично – ръчно замазване по стените с помощта на маламашка/шпакла от неръждаема стомана. Това обаче отнема много време и коства много усилия и затова днес далеч по-практично, удобно и препоръчително е използването на машина за нанасяне на шпакловка.

Удобството да се ползва автоматизирана машина за шпакловка е безспорно. От една страна шпакловате много по-големи площи за кратко време, от друга влагате много по-малко енергия, защото машината на практика върши почти всичко. Отличен избор при шпакловане е употребата на машина за шпакловка Wagner. Немският бранд от години е лидер на пазара, свързан с бояджийски оборудване. Всички машини на марката се отличават с високо качество и мощност, а уредите за шпакловка имат допълнителни екстри и могат да се използват, както за шпакловане, така и за боядисване.

Предимства на машината за пръскане на шпакловка и боя

Основното предимство при избора на машина за пръскане на шпакловка и боя е нейната широка употреба. Самото име издава, че само с един уред за шпакловане ще можете да подготвите и оцветите желаната повърхност. Машините на Wagner са перфектни и за двата процеса, като работят с широк набор от бояджийски материали – бои, лакове, латекси, шпакловки и др. материали с голям вискозитет. Когато ползвате уреда за шпакловане, задължително се съобразявайте с вискозитета на материала!

Сред другите плюсове на това първокласно оборудване е високата мощност, всмукателна сила, компактни размери на уреда, мобилност, силна и плътна струя, която се изстрелва под високо налягане на десетки метри.

Оборудване на машина за шпакловка

Най-общо при машините за шпакловане, различаваме бутални и шнекови помпи. Според вашите нужди и материала, с който ще работите, ние можем да ви препоръчаме най-подходящото оборудване.

Електрическите буталните помпи на Wagner са с много добро засмукване и възможност за работа с по-вискозни и абразивни материали.

При шнековата или турбозолна машина за шпакловане различаваме 2 типа : по-комплексни и такива, които не притежават цялото нужно оборудване на машина за шпакловане. При тях се изисква допълнително да закупите компресор за шпакловка.

Пример за такава е високопроизводителна машина за лепила, шпакловки, мазилки Wagner PlastCoat 1030E, която е сред бестселърите на компания Wagner и е без вграден компресор. Това е по-бюджетен вариант, ако вече разполагате с компресор за въздух. Предимството на така разбитите компоненти на оборудването е теглото – те са леки и лесно преносими от етаж на етаж / обект на обект. В случай, че не разполагате с компресор, можете да си закупите такъв на същата марка от нас. Двата уреда работят перфектно заедно и гарантират високи резултати.

Пример за машина с вграден компресор е PlastCoat HP 30, която е първата по рода си машина на WAGNER с роторно-статорна помпа, работеща с безвъздушна технология (до 120 бара). Тя е подходяща за нанасяне както на пастообразни шпакловки, така и на дисперсионни бои.

Друг важен компонент, част от оборудването на машина за шпакловане, е пистолетът за шпакловка. Всички модели на Wagner имат включен такъв в своя пакет, но винаги можете да си вземете и допълнителен според различните нужди (особено ако ще ползвате комплексна машина и за боя, и за шпакловка).

Ако искате да нанасяте гипсови смеси, ние можем да предложим машина за шпакловка на гипсокартон с високопроизводителен миксер за сухи материали, който автоматизирано, бързо и с минимални усилия осигурява получаването на хомогенна смес.

Препоръчваме ви винаги да се консултирате с продавача при избор на машина за шпакловка, като обясните внимателно с каква цел и къде ще я ползвате, както и с какъв материал ще работите. Нашите експерти ще ви насочат към най-подходящия уред, който да обслужи целите ви по най-добрия начин.

Цена на машина за шпакловка - инвестиция, която си заслужава

Ако ви предстои шпакловане, цената на шпакловане с машина като цяло по-изгодна, тъй като се изисква по-малко работна ръка, а самият процес става много по-бързо и качествено.

При закупуване на машина заложете на утвърдени марки в бранша. Дори да намерите машина за шпакловка на по-ниска цена, не бързайте да я купувате. Не правете компромис с качеството, все пак взимате нещо, което ще ползвате години наред!

Ние продаваме машини за шпакловка на фирма Wagner и ви уверяваме, че те отговарят и на най-високите изисквания. Мощни, функционални, удобни, бързи, осигуряващи висока плътност и първокласно покритие, машините на немския бранд си заслужават инвестицията. В нашия онлайн магазин можете да откриете различни модели с подробно описание, които да ви ориентират в капацитета и спектър им на действие. Машините са с до макс. 5 години гаранция, а при нужда можете да закупите и резервни части и аксесоари от нас. Цената на почти всяка машина за шпакловка е посочена под артикула. Тези, които липсват, можете да научите при запитване.

Марка: WAGNER
Хидравличните бояджийски помпи от серията HeavyCoat са предназначени както за боядисване с дисперсни..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Марка: WAGNER
Хидравличните бояджийски помпи от серията HeavyCoat са предназначени за боядисване с дисперсни матер..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Марка: WAGNER
Хидравличните бояджийски помпи от серията HeavyCoat са предназначени за боядисване с дисперсни матер..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Марка: WAGNER
Wagner ProSpray 3.39 - най-мощният модел от серията ProSpray. Високопроизводителната помпа е по..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Марка: WAGNER
WAGNER PlastCoat HP 30 - шнекова безвъздушна помпа за боядисване с високо налягане - с мощност 2,3 k..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Марка: WAGNER
Wagner PlastCoat 1030E - машина за мазилка с мощност 2,2 kW и налягане до 40 бара. Wagner PlastCoat ..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Марка: WAGNER
Wagner PlastMix 15 - професионален миксер за сухи строителни материали с капацитет 15 л/мин и съд с ..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Марка: WAGNER
Wagner PlastMix 15 - професионален миксер за сухи строителни материали с капацитет 15 л/мин и съд с ..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)
Използвайки този уебсайт, вие давате разрешение за използване на бисквитки За повече информация!