Меню
Your Cart

Машини за мазилка

Машина за мазилка – незаменим помощник за довършителни дейности

Сред най-големите помощници при строителните и ремонтни дейности е машината за мазилки. С нея се извършва прецизно и бързо нанасянето на различните видове мазилки, шпакловки и други структурни материали.

Машинното боядисване спестява труд, време и усилия и следователно е все предпочитано пред ръчния труд, особено когато става въпрос за обработка на големи площи в кратки срокове.

За сравнение, в таблото по-долу можете да намерите сравнение между ръчно и турбозолно нанасяне:


Ръчно нанасянеМашинно нанасянеСравнение
Необходими хора5 души3 души + машината
Квадратура на ден100-150 m²
600-800 m² (и повече според модела)
По-голяма скорост
Време за 2000m²
16 дни (25,6 ч/работник)
3 дни (8 ч/работник)
85% икономия на труд
Работни етапи
Цялостен процес
Без необходимост от структуриране
(-1 стъпка)

80% икономия на време за измазване и наемане на скеле

Краен резултат
В зависимост от  работника(ците) / скелето
Хомогенна структура, без видими връзки,
дълготрайна чиста структура. Възможност за малки ремонти
80% икономия на време за измазване и наемане на скеле
КонсумацияВ зависимост от материала / работника(ците)
Pо-нисък разход (1,5 кг/м²), минимизиране на отпадъка
40% икономия на материал
Консумация за 2000m²
Около 5 тона
Около 3 тона
40% икономия на материал


Най-важното, което трябва да знаете при ползването на машина за полагане на мазилка, наричана още машина за турбозол или шнекова помпа, е че различните модели работят с различна едрина на зърното на материала.

Самите мазилки могат да се различават по състав (варова, гипсова, циментова, глинена, силикатна, силиконова, полимерна, органична); по цел на употреба (топлоизолационна, звукоизолационна, санитарна, декоративна и т.н.).

Сред най-разпространените е пръсканата мазилка, която е защитно-декоративна, по-фина и най-често се използва за помещения като бани, тъй като ефективно абсорбира водни изпарения. Тя се нанася чрез машина за пръскана мазилка.

Ръчна машина за мазилка – отживелица или не съвсем?

Машините за мазилка са автоматизирани и се ползват за довършителни дейности върху големи площи. Тъй като са професионални уреди, са предпочитано съоръжение от хората в сферата на строителството и ремонтните дейности и малцина любители разполагат с такива в гаража или мазето си.

Преди години по-популярна и лесно достъпна беше ръчната машина за мазилка. Тя е съставена от малък резервоар от неръждаема стомана с квадратен прозорец, дръжка и вал за завъртане, който задвижва метални зъбци, през които минава материалът за измазване. Сместа се изстрелва с леко ускорение към стената. За да излиза с по-висока скорост сместа от машината, която е с размер на малка кофа, трябва да се върти по-бързо от вала. Това изисква доста човешки усилия и при ползване на ръчна машина за мазилка, процесът отнема повече време. По тази причина този вид машини вече почти не се използват дори за домашни ремонтни дейности и са заменени от шнекови помпи (автоматизирани машини за мазилка). Те не само разполагат с по-голям резервоар за материала (40-50 литра), а и го изстрелват под налягане, което ускорява покритието на стената/фасадата и го прави по-равномерно и плътно.

Какви са предимствата да ползвате машина за турбозол?

Едно от основните предимства на ползването на машина за турбозол е бързината на работа. С няколко впръсквания покривате метри от площта без да полагате никакво усилие, освен да насочвате струята чрез накрайника.

Сред най-мултифункционалните турбозолни машини са тези на немската фирма WAGNER. Тя е лидер на пазара в сферата на бояджийската техника и предлага изключително висококачествени машини за строителството. Различните модели машина за турбозол, които можете да откриете на нашия сайт, се отличават с голяма мощност (до 20 л материал в минута в зависимост от шнека) ; висока производителност (>800-1000м2 на ден и до 30 метра пръскане във вертикално положение) ; мултифункционалност – работят с различни материали като лепила, хидроизолации, шпакловки, мазилки и други структурни материали. И не забравяйте: при мазане на стени с машина Wagner винаги трябва да съобразявате едрината на зърното на материала с посочените параметри в описанието на оборудването!

Друг плюс на машините за турбозолна мазилка WAGNER е, че те се почистват много лесно, имат компактен размер и колелца, което ги прави много мобилни и лесно можете да ги местите от обект на обект.

Допълнително в нашия уебсайт можете да си закупите компресор Wagner или професионален миксер за сухи строителни материали, с който лесно и бързо да смесвате материала за работа.

Машина за мазилка – цена и къде да я намерите

Машините за мазилка работят основно с мазилка. Както вече споменахме има много различни видове мазилки, най-често в зависимост от тяхната цел. Цената на машинна мазилка зависи от типа материал, дали към нея ще има примеси, цвят и други фактори, свързани със състава ѝ. Нейната марка също може да има отношение към цената.

За самите машини марката не е от значение, важно е съдържанието и размера на зърната в материала.

Когато избирате машина за мазилка обаче, е препоръчително да вземете предвид и марката. Има компании, които са специализирали в производството на турбозолни машини и бояджийско оборудване като Wagner и можете да разчитате, че техниката им е от много висок клас и със сигурност няма да ви предаде. Цената на машина за турбозол Wagner се определя от модела и неговите функционалности.

Инвестицията в машините Wagner наистина си заслужава, тъй като те са с дълъг живот, гаранционно обслужване и много лесни за работа. При въпроси и запитвания за покупка на машини за мазилки, не се колебайте да се свържете с нас.

Марка: WAGNER
Wagner PlastCoat 1030E - машина за мазилка с мощност 2,2 kW и налягане до 40 бара. Wagner PlastCoat ..
10,980.00 лв. 13,080.00 лв.
без ДДС:9,150.00 лв.
Марка: WAGNER
Wagner PlastMix 15 - професионален миксер за сухи строителни материали с капацитет 15 л/мин и съд с ..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Марка: WAGNER
Wagner PlastMix 15 - професионален миксер за сухи строителни материали с капацитет 15 л/мин и съд с ..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Марка: WAGNER
Компресор Air Compressor C330/03 Gentilin за машини за мазилка WAGNER PlastCoat 830 и WAGN..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)
Използвайки този уебсайт, вие давате разрешение за използване на бисквитки За повече информация!