Меню
Your Cart

ID проходна камера

ID проходна камера
ID проходна камера
0.00 лв.
без ДДС: 0.00 лв.
Добави в количката
tbi
Прикачени файлове
Проспект Изтегли проспекта
Инструкция Изтегли инструкциите

Кабини за ръчно прахово боядисване, позволяващи до 96-98% рециклиране и използване на праховите бои

Функции
Тези кабини предоставят възможност за рециклиране на праха и оползотворяването му до 96-98%. Неполепналият по детайлите полимерен прах се засмуква от филтрите, които автоматично се изтръскват чрез пневматични удари, задействани от магнет-вентили. Настройката на автоматичното изтръскване може да бъде през 2, 4, 6, 9 и 12 минути. След изтръскването от филтрите, полимерният прах попада върху пневматично вибросито, където се пресява от попаднали евентуално външни частици и преминава в резервоара за прах. В самия резервоар непрекъснато се подава сгъстен въздух с цел барбутиране на праха, след което посредством вградената в резервоара сонда полимерният прах се отвежда към електростатичния пистолет.

При работа с дълги серии се препоръчва зареждането на резервоара с полимерен прах и ползването му директно от резервоара на кабината. Тъй като филтрите обаче не могат да бъдат идеално почистени при смяна на цвета, е желателно да разполагате с 2 или 3 комплекта филтри. Например, ако работите с 2 основни цвята – напр. бяло и червено - ползвате белия и червения комплект филтри и зареждате резервоара за прах вграден в кабината, за да използвате максималния капацитет - около 96-98% оползотворяемост на боята. Когато получите поръчка в друга цветова гама ползвате третия комплект филтри. Тогава прахът се засмуква директно от кашона поставен на стойката на машината SPRINT. В този случай се качва малко разходът на материал, но за сметка на това сте максимално гъвкав и няма да върнете клиент пожелал един или друг цвят. Остатъчният прах се събира в резервоара (смесица от сиво, черно, зелено и т.н.), който прах също може да бъде използван, ако клиента не държи на точно определен цвят по RAL.
Кабините разполагат с допълнително вградени филтриращи елементи, които пречистват отработения въздух и го връщат обратно в работното помещение с необходимата чистота.


ID кабината проходен тип е предназначена за боядисване на средно и големи серии детайли с максимални габарити Ш х В = 450 х 1 300 мм. Предлага се и във вариант с 2 работни поста.

Проходен отвор : широчина - 500 мм ; височина 1530 мм.


Характеристики
• Изцяло затворен кръг на работния материал, рециклиране и използване на праховите бои до 96-100%
• 3бр. абсолютни филтри с обща разгъната площ 30м2
• Мощна вентилационна система, насочваща остатъчната прахова боя към филтрите, респективно чисто и съобразено с хигиенните изисквания работно място
• Голям 80-литров резервоар за прах с пневматично вибросито за периодично пречистване  на работния материал
• Дъно изработено от неръждаема стомана с цел бързо и качествено почистване на кабината
• Вградено осветление отговарящо на всички противопожарни норми
• Подлежаща на вграждане в автоматични линии с непрекъснат режим на работа
  

Технически параметри

Широчина
1 500 мм
Височина
2 485 мм
Дълбочина
1 900 мм
Мощност на вентилатора
2,2 kW
Налягане на входящия сгъстен въздух
6-8 бара
Входно напрежение
220-380 V
Входна честота
50 Hz
Площ филтърната повърхност
30 m²
Разход на сгъстен въздух
20 Nm³/ч

Напишете мнение

Лош Добър
Използвайки този уебсайт, вие давате разрешение за използване на бисквитки За повече информация!