Меню
Your Cart

Линии за боядисване

Високотехнологични линии за боядисване за перфектно качество на покритието


Видът продава, а добрият вид включва перфектно боядисани детайли ! Ние от Спрейтех БГ знаем колко е важно вашите продукти да изглеждат впечатляващо и затова ви предлагаме идеалното решение - високотехнологични линии за боядисване за оптимизиране на производствения процес, намаляване на производствените разходи и подобряване качеството на покритието.
Като официален представител на фирма WAGNER – водеща международна фирма в областта на техниката за боядисване и AABO-Ideal – лидер в  проектирането и изграждането на ръчни и автоматични линии за прахово и течно боядисване, ние можем да ви предложим решения „до ключ“ според вашите нужди.
Фирмата предоставя гаранционен сервиз, както и следгаранционно обслужване и държи на склад широк набор от аксесоари и резервни части.
 


Видове линии за боядисване


Съобразно нуждите на вашия бизнес, можем да ви предоставим различни типове  линии за боядисване, които най-общо според нивото на автоматизация се класират на – автоматични, полуавтоматични или ръчни.

Автоматичните инсталации за боядисване са подходящи и предпочитани за серийно производство с висока поточност и необходимост от по-висок контрол над процеса. Полуавтоматичните и ръчните линии за боядисване се използват при по-малки обеми на производство, където е необходима и човешка намеса.
Видове конвейерни системи при инсталациите за боядисване


Когато се изисква автоматичен транспорт на детайлите, препоръчваме единичен конвейер, по който детайлите се транспортират постоянно през различните етапи на повърхностната обработка. Карданната верига може да работи както в хоризонтална, така и във вертикална посока с регулируема скорост на конвейера до 10 метра в минута.

С най-голяма степен на гъвкавост и производителност е Power & Free конвейерната система, която позволява да се създадат няколко независими секции в една линия за боядисване.

При ръчния конвейер, детайлите се придвижват ръчно през различните етапи на повърхностната обработка. Този тип конвейер е подходящ за предприятия с по-малък производствен капацитет, но същевременно с високи изисквания за гъвкавост.Видове предварителна подготовка на детайлите за боядисване


Химическата подготовка се извършва с помощта на химикали, като техният вид зависи от типа на детайлите за почистване.


С цел качествено и ефективно нанасяне на покритието, по-добра адхезия и корозионна защита, подготовката на детайлите е неизменен етап от линиите за боядисване. Тя може да бъде ръчна или автоматична - химическа, дробеструйна или друга.

Ние предлагаме 3 различни системи за химическа обработка на елементите преди боядисване:

  • Tунел със струйно обливане - детайлите преминават през тунел, осигуряващ почистването, изплакването / промиването и подготовката на продукта за процеса на боядисване
  • Камера за предварителна подготовка, където една или повече повърхностни обработки се извършват в един и същи струен агрегат
  • Вани за потапяне в различни разтвори


Видове решения за сушене или изпичане на детайлите

Ние можем да предложим следните мултифункционални пещи за боядисване, които работят на принципа на конвекцията:

Спрейтех БГ предлага иновативни комбинирани сушилни и пещи за изсушаване и формоване на детайлите с цел повишаване на ресурсната ефективност.

  • Тунелни пещи - този тип пещ е оформена като тунел, за могат детайлите да преминават през нея непрекъснато или със спирки, в зависимост от типа конвейер
  • Пещи тип "Кутия" - затворени пещи, които обикновено се използват за ръчни линии за боядисване или „power & free” системи с висок капацитет
  • Пещи чрез потапяне и високо температурни пещи за боядисване

Видове камери за боядисване


Спрейтех БГ предоставя както системи и камери за течно боядисване, така и машини и камери за прахово боядисване на световноизвестната фирма WAGNER.

В течното боядисване, предлагаме широка гама от камери за боядисване със сухи филтри, както и камери с водна завеса. Самото боядисване би могло да бъде ръчно или автоматично - въздушно, безвъздушно, комбинирано (тоест безвъздушно с асистиращ въздух) или електростатично течно боядисване.

В праховото боядисване, предлагаме камери както за ръчно, така и за автоматично боядисване, които гарантират оптимално качество на покритието и позволяват рециклиране на праховата боя и оползотворяването й до 95-99%.

Научете повече за нашите последни реализирани проекти и линии за боядисване тук .
 

Конвейери
Пещи и сушилни
Предварителна подготовка
Брошура
Брошура
Брошура 

За повече информация и консултация се свържете с нас!Използвайки този уебсайт, вие давате разрешение за използване на бисквитки За повече информация!