Меню
Your Cart

Предварителна подготовка


Системи за предварителна подготовка на AABO-IDEAL

Системата за предварителна подготовка служи за почистване, изплакване / промиване и подготовка на повърхността на детайлите. Нейната цел е да предотврати корозията и да увеличи адхезията на боята чрез цялостната подготовка на повърхността на детайла с различни химикали.

Преди нанасяне на финишното покритие е изключително важно повърхността на детайлите да бъде почистена от всякакви замърсявания (масла или зацапвания), тъй като крайният резултат на покритието е пряко свързан с качеството на процеса на предварителната подготовка.

Колко етапа и какви химикали трябва да се използват за този процес зависи от самите детайли и благодарение на дългогодишния опит на AABO-IDEAL в тази сфера, ние можем да Ви предложим най-оптималното решение за Вашия продукт!


Другите предимства
на системите на AABO-IDEAL за предварителна подготовка са :

✔ Изолация, за да се предотврати загубата на топлина, излизането на пари в работното помещение и за да се намали шумът от линията

Реверсирана каскадна система, за да се сведе до минимум консумацията на вода за изплакване

Пластмасови дюзи за бърза подмяна и регулиране

Помпи, тествани и сертифицирани от отдела по контрол на качеството на AABO-IDEAL

✔ Подгряването на ваните на ток, газ, нафта, пара или електричество, според Вашите нужди


Предлагаме 3 различни системи за процеса на предварителна подготовка :


Tунел за предварителна подготовка

При предварителна подготовка със струйно обливане - или тунел за предварителна подготовка - детайлите преминават през тунел с различен брой зони за химическа подготовка и промиване, за да бъдат идеално подготвени за нанасяне на финишното покритие.

__________.png ___________1.png


Тези зони са специално разработени в зависимост от детайлите на клиента, което определя и дизайна на тунела (брой зони и тяхното времетраене). Също така се вземат под внимание химикалите и температурата и материалите, с които трябва да се работи.

Kамера за предварителна подготовка

Камерата за предварителна подготовка представлява компактна система за струйно обливане. Системата предлага една или повече етапа на подготовка в една и съща камера.

____________.png _____________1.png


Ние имаме доставени системи, оборудвани с 10 вани за различна химическа подготовка на детайлите и промиването им. Камерите се произвеждат в 2 варианта : (i) В първия вариант подвеската с детайлите е неподвижна в камерата, а тръбите с прикрепените към тях дюзи се движат, пръскат и почистват детайлите. (ii) Във вторият вариант тръбите с монтираните на тях дюзи са фиксирани неподвижно по стените на камерата на отстояние около 700 мм, а се движи подвеската с окачените на нея детайли.

Вани за потапяне в различни разтвори за предварителна подготовка

Тази система е предназначена за едрогабаритни детайли, а също и за продукции в малки количества или когато клиентът разполага с ограничено пространство.

Ако геометрията на продукта, като напр. в автомобилната индустрия, е сложна и спрей системата не може да достигне до всички ъгли и други труднодостъпни места на повърхността на детайла, този вид предварителна подготовка е най-добрият избор.

Дизайнът на системата, броят етапи и тяхната продължителност се определят спрямо детайла на клиента. Също така се вземат под внимание и температурите и материалите, с които се работи.

_________________1.png ________________.pngСвържете се с нас и разберете кое решение е най-подходящо за Вашия продукт!Използвайки този уебсайт, вие давате разрешение за използване на бисквитки За повече информация!